Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ TOY Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Μυλωνάς Αργύρης (προπονητής) – Στογιαννοπούλου, Παπαεμμανουήλ, Τσιβοπούλου, Γελαστοπούλου, Παπαδοπούλου Ξαν., Περηφανοπούλου, Θεοδωρακοπούλου, Τόζογλου, Παπαδοπούλου Ελ., Κυνηγοπούλου, Σβέδρακ, Ζγκούρα (λίμπερο)
Στο αγώνα του Σαββάτου στο κλειστό της Αλεξάνδρειας, απέναντι στην ομάδα του Πιερικού η ομάδα των γυναικών γνώρισε την ήττα με 3 – 0 σετ χάνοντας σχεδόν με κάτω τα χέρια από έναν αντίπαλο που αν μη τι άλλο έδειξε στοιχεία σοβαρής και πειθαρχημένης ομάδας.
Και σ’ αυτό το παιχνίδι όμως η ομάδα, παρότι υπήρχαν κάποια σημεία βελτίωσης, εμφανίστηκε πολύ κατώτερη των προσδοκιών και των δυνατοτήτων της αφού παρουσίασε τις αδυναμίες οι οποίες τη χαρακτηρίζουν το τελευταίο διάστημα. Έλλειψη συγκέντρωσης, χαμένη αυτοπεποίθηση, αδυναμία αντίδρασης από την πλειονότητα των παικτριών με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση τους με πολλά νεκρά σημεία που χαρακτηρίζονταν από σωρεία λαθών και αδικαιολόγητη νευρικότητα.. Μάλιστα η αρνητική ψυχολογία είναι τόσο έκδηλη που ακόμα και τα πολύ δυνατά της όπλα σε κανένα σημείο δεν εμφανίστηκαν στο παιχνίδι. Το δυναμικό σερβίς απουσιάζει (τουλάχιστον δέκα χαμένα), το αποτελεσματικό μπλοκ λείπει, τα πολλά ατομικά λάθη (9 συνολικά παραβάσεις – επαφή φιλέ, πιαστά κλπ), υποδοχή και άμυνα ανύπαρκτες με αποτέλεσμα την έλλειψη δυνατότητας για εκδήλωση κόντρα επιθέσεων ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν και το συγκεκριμένο αγώνα.
Βασικότερη αδυναμία όμως δείχνει να είναι η έλλειψη του στοιχείου που τη χαρακτήριζε τα προηγούμενα χρόνια, αυτό της ομοιογένειας και της ομοψυχίας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συντονισμός και να επηρεάζεται αρνητικά σε μεγάλο βαθμό η συνολική εμφάνιση
Πιστεύουμε ότι οι παίκτριες της ομάδας έχουν εκτός από τη δεδομένη θέληση τους και την απαιτούμενη ωριμότητα ώστε να αντιδράσουν σύντομα, συνεπικουρούμενες και από τις δυνατότητες και τις γνώσεις του προπονητή τους κ. Αργύρη Μυλωνά ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από όλους τον ψυχισμό, την προσωπικότητα και τις δυνατότητες των παικτριών του και θα επανέλθουν στο πραγματικό τους επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας.
Άλλωστε πιστεύουμε ότι δεν είναι αργά και ότι επανερχόμενες σε καλές εμφανίσεις γρήγορα θα κερδηθεί το χαμένο έδαφος και θα τις δούμε να χαίρονται το παιχνίδι και να δώσουν το χαμόγελο πρώτα στον εαυτό τους γιατί το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και μετά σε όλους όσους έχουν συνηθίσει να τις βλέπουν ψηλά.

1. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΕΣΠΕΜ
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 ώρα 19.00 Δ.Α.Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Τελικό αποτέλεσμα 0 – 3 (10 – 25), (12 – 25), (25 – 27) Διάρκεια 78΄

Μυλωνάς Αργύρης (προπονητής) – Στογιαννοπούλου, Γελαστοπούλου, Παπαδοπούλου Ξαν. Περηφανοπούλου, Θεοδωρακοπούλου, Κυνηγοπούλου, Παπαδοπούλου Ελ. Πολίτη, Παπαδοπούλου Αν., Σβέδρακ, Ζγκούρα (λίμπερο)
Πιστοποιώντας τη σαφή διαφορά που υπάρχει φέτος ανάμεσα στην ομάδα των νεανίδων και τις υπόλοιπες ομάδες ο ΓΑΣ έφτασε πολύ άνετα σε μία ακόμα νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στην ομάδα της Κατερίνης με 3 – 0 σετ, παίρνοντας και μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα του Σαββάτου στις γυναίκες.
Η αυτοπεποίθηση που χαρακτηρίζει το παιχνίδι των νεανίδων είναι τόσο έντονη που τις δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζονται από παιχνίδι σε παιχνίδι όλο και καλύτερες και να δείχνουν ότι οι δυνατότητες τους είναι τουλάχιστον για φέτος πολύ μεγάλες.
Ακόμη και στο τρίτο σετ που κερδήθηκε στην παράταση, η ομάδα παρότι παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές τόσο στη σύνθεση όσο και στην τακτική δεν κινδύνευσε αφού προηγούταν με μεγάλη διαφορά και μόνο προς το τέλος μία χαλαρότητα έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο προσωρινά να μειώσει στον πόντο και να ισοφαρίσει σε 24-24 και σε 25-25. Και σε αυτό το σημείο φάνηκε η ανωτερότητα της ομάδας και με έναν πολύ όμορφο πόντο της αρχηγού της Στογιαννοπούλου πήρε τελικά τη νίκη χωρίς απώλεια. Από τη συνολική εμφάνιση δεν υπάρχει παίκτρια που να μην απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητες της και τις προσδοκίες του προπονητή τους και τώρα περιμένουν την επόμενη Κυριακή την ομάδα των Γιαννιτσών στο ντέρμπυ του πρωταθλήματος.
Η δουλειά που γίνεται στο τμήμα από τους προπονητές, η συμμετοχή στις προπονήσεις, ο χρόνος που διατίθεται για την προετοιμασία, η διάθεση, η προσωπικότητα και το ταλέντο συνθέτουν ένα μίγμα που πιστοποιεί από αγώνα σε αγώνα τις δυνατότητες της ομάδας και ασφαλώς δίνουν την ευκαιρία στον προπονητή κ. Μυλωνά αλλά και στους υπεύθυνους του τμήματος να καμαρώνουν αυτή την ομάδα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: