Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ (22-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ) ΤΟΥ Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΡΕΙΑΣ

Οι αθλήτριες της ομάδας μας, συγκριτικά με άλλα παιχνίδια, εμφανίστηκαν περισσότερο αγχωμένες και επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό και από τον τραυματισμό της Παπαδοπούλου Έλενας στο πρώτο σετ και παρότι η Κυνηγοπούλου που την αντικατέστησε ανταποκρίθηκε στην αρχή πολύ καλά στο ρόλο της.
Ο αγώνας, παρόλα αυτά, κρίθηκε τελικά πραγματικά στις λεπτομέρειες αφού και τα τρία σετ που χάθηκαν και καθόρισαν το αποτέλεσμα χάθηκαν στον πόντο το πρώτο και στην παράταση το τρίτο και το τέταρτο με την ομάδα μας και στα τρία να έχει το πλεονέκτημα του σέρβις και τελικά να χάνει και τα τρία από στιγμιαίες αδράνειες σχεδόν με το ίδιο τρόπο. Για να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομα του η ομάδα μπορεί να μην πήρε το αποτέλεσμα που θα ήθελε άλλα με την εμφάνιση της δ έδειξε ότι δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο αφού έγιναν πολλά λάθη σε βασικούς τομείς του παιχνιδιού, λάθη που τελικά υπερίσχυσαν δεν άφησαν να φανεί η μεγάλη διαφορά στο μπλοκ, η τακτική υπεροχή που κατά διαστήματα πρόσφερε πραγματικά όμορφες στιγμές στους πολλούς θεατές του συγκεκριμένου αγώνα. Τα λάθη εντοπίζονται κυρίως στον τομέα σερβίς με πάρα πολλά χαμένα που έδιναν εύκολους πόντους στους αντίπαλους, στην έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των παικτριών σε αμυντικές και επιθετικές προσπάθειες και στη μη εκμετάλλευση του πρώτου χρόνου που αποτελεί ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της ομάδας και το βαρόμετρο για την απόδοσή της αφού αποσυντονίζει την άμυνα του αντιπάλου.
Ασφαλώς και η ήττα μπορεί να περίορισε την ομάδα στη δεύτερη θέση όμως δεν χάθηκε τίποτα και στη συνέχεια πιστεύουμε ότι οι παίκτριες συναισθανόμενες τις πραγματικές τους δυνατότητες θα αποδώσουν σύμφωνα με αυτές και θα μπορέσουν να πάρουν τα αποτελέσματα που θα τις φέρουν τελικά κοντά στο στόχο τους. Εξάλλου σύμφωνα με τα όσα μας έχουν δείξει μέχρι τώρα οι παίκτριες είναι μαθημένες στα δύσκολα και αντιδρούν πιο καλά σε τέτοιες συνθήκες.
Επειδή αυτό το σαββατοκύριακο δεν υπήρχε αγωνιστική κίνηση στα άλλα τμήματα του συλλόγου, είναι μία καλή ευκαιρία να σταθούμε λίγο περισσότερο στο τμήμα βόλεϊ.
Οι προσδοκίες του προπονητή για τη συμμετοχή και την απόδοση των κοριτσιών δεν έχουν επαληθευθεί στο βαθμό που αυτός περιμένει και αυτά και τις πραγματικές δυνατότητες που έχουν. Βλέπει ότι η προσπάθεια που έχει γίνει από την αρχή της χρονιάς με τις πολλές ώρες δουλειάς, τη συνολική συμμετοχή των παικτριών και τα στοιχεία που έχουν περάσει στην ομάδα, δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής όσο αυτός άλλα και οι αθλήτριες θα ήθελαν. Ο προπονητής προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του και τις γνώσεις του αλλά δεν μπορεί να επέμβει στο ψυχισμό και στο συναισθηματικό κόσμο των παικτριών. Δεν είναι δυνατόν παίκτριες όπως η Τόζογλου, η Παπαδοπούλου Ξ. και οι άλλες να μην μπορούν να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους και να ψάχνουν άλλοθι σε δικαιολογίες που δεν πείθουν ούτε τους εαυτούς (η πάσα είναι χαμηλή, δεν κοιμήθηκα καλά, με κοίταξε στραβά ο/η τάδε κλπ). Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι δυνατότητες τους είναι πολύ μεγάλες όπως ομολογούν όλοι όσοι τις βλέπουν και όπως δείχνουν τα σωματομετρικά και τα αθλητικά τους χαρακτηριστικά. Πρέπει να θέσουν για τους εαυτούς τους υψηλότερους στόχους και φιλοδοξίες θεωρώντας την ομάδα του ΓΑΣ ένα σκαλοπάτι στην αθλητική τους σταδιοδρομία που θα τους δώσει τη δυνατότητα να πάρουν μεταγραφή σε ένα μεγαλύτερο σύλλογο και να κάνουν υπερήφανους όλους όσους είναι κοντά τους. Πρέπει αυτό να αποτελέσει το βασικό κίνητρο που θα τις καθοδηγεί στη συνέχεια και να το βάλουν ως προτεραιότητα και θα διαπιστώσουν ότι γρήγορα θα δικαιώσουν όλους όσους πιστεύουν σε αυτές αλλά πολύ περισσότερο τις ίδιες.
Επίσης με την ευκαιρία να σταθούμε στην βελτίωση που δείχνουν η Γελαστοπούλου, η Ζγκούρα σε τομείς που τα προηγούμενα χρόνια θεωρούνταν αδύνατα σημεία και μάλιστα έχουν πετύχει κάποια από αυτά να τα μετατρέψουν και σε πλεονεκτήματα. Ελπίζουμε αυτή η βελτίωση να βοηθήσει και τις άλλες ώστε να αποδώσουν και αυτές καλύτερα και να δείξουν σύντομα τις μπορούν να καταφέρουν προσφέροντας τη μεγαλύτερη χαρά στον άνθρωπο που περνάει ώρες ατέλειωτες μαζί τους, το προπονητή του κ. Μυλώνα Αργύρη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (1ος ΟΜΙΛΟΣ)





Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 13

ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 13

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 9

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 7

ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 6

Δεν υπάρχουν σχόλια: